Van ieder boeket droogbloemen

Het kan wel eens voorkomen dat je ze cadeau krijgt en in eerste instantie denkt dat het normale bloemen zijn, dus ben je geneigd om ze meteen in het water te zetten. Waarna je ervan opkijkt als dit uiteindelijk helemaal niet nodig blijkt te zijn. De mooie kleur die de droogbloemen nog steeds hebben kan je laten denken dat je verse droogbloemen in je handen hebt. In principe kun je van ieder boeket droogbloemen maken, simpelweg kun je ze ondersteboven hangen zodat ze niet gaan hangen. Dit duurt meestal 1 tot 8 weken en kunt hier daarna voor altijd plezier van hebben. 

Je kunt een enkele roos drogen om in een klein vaasje in de badkamer te zetten, maar je zou ook bijvoorbeeld je trouwboeket kunnen drogen zodat je er langer van kunt genieten en er niet vanaf een foto naar hoeft te staren, maar je ze gewoon voor je hebt. Je kunt de bloemen ook nog met epoxy overgieten op bijvoorbeeld een salontafel of een plaat voor aan de muur, om het op een andere manier te kunnen gebruiken als decor.

Droogbloemen passen bij ieder interieur

Wanneer je een Scandinavisch geïnspireerd interieur hebt kun je kiezen om een rustige sfeer te behouden, veel mensen kiezen dan liever voor minimalistisch ogende planten als decor in plaats van een boeket bloemen. Dit zou je veel sneller terug zien in een meer landelijk of bohemien geïnspireerde stijl. Naast dat er mensen zijn die houden van 1 stijl aanhouden vinden veel mensen het ook leuk om een meer eclectisch interieur te creëren door verschillende stijlen te combineren. Er zijn tegenwoordig zoveel stijlen in overvloed dat het daarom ook lastig is om bij 1 smaak te blijven. Daarnaast maak je je hele woning eigen door van iedere woonstijl een beetje mee te pakken. 

Combineer met verschillende stijlen

Zo staan industriële en Scandinavische stijlen vaak goed met elkaar, ze zijn beide ietwat minimalistisch in vergrijsde kleuren waar veel hout en metaal wordt gebruikt. Wat het makkelijk maakt om ze te combineren. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een Oosterse en bohemien samen, vaak warme kleuren die goed te combineren zijn en prints en artworks die in elkaar door kunnen lopen in kussentjes of wanddecoratie. Een grote, fel boeket zou hier mooi bij passen. Je kunt ze op tafel zetten als toevoeging of een grote droogbloemen als statement in een grote geel geglazuurde vaas.

Droogbloemen kopen of zelf drogen?

Het wordt steeds makkelijker om alles zelf te doen met de eindeloze ideeën die je van internet kunt afhalen. Je kunt gemakkelijk alle droogbloemen uit je eigen tuin halen zodat je je interieur nog meer eigen maakt. Het is een megatrend geworden om dit te doen. Toch denken de meeste mensen bij droogbloemen direct aan het stoffige interieur van je oma, maar er zijn zat manieren om het een moderne twist te kunnen geven wat er verfijnder uitziet. Iedere bloem kan in de spotlight worden gezet door deze techniek. Of dat nou onder een stop is, in een glazen vaasje of simpelweg aan de muur. Er is zoveel variatie mee mogelijk. Want de gedroogde bloemen hebben helemaal geen verzorging nodig.